Cei 20 de cursanți care au urmat cusurile FOPAA în perioada 01.12-22.12.2018 au optat pentru cursul de Manager Inovare.

Un manager de inovare gestionează procesele specifice din companie și are grijă ca noile idei să se transforme în produse și în servicii. El trebuie să planifice, programeze și să asigure resursele necesare desfășurării activităților de inovare și să orienteze echipa pe care o conduce spre atingerea obiectivelor de dezvoltare ale firmei.

Departamentul din companie în care activează managerul de inovare este asimilat celui de dezvoltare. Când un anumit proces de inovare este definitivat, managerul realizează o tema de cercetare-dezvoltare împreună cu șefii de departamente, prin intermediul căreia urmărește derularea procesului.

Managerul de inovare te poate ajuta să găsești noi idei și abordări de business atunci când produsele sau serviciile companiei tale sunt învechite față de cerințele pieței sau față de cele ale concurenței. El poate interveni și atunci când vrei sa iți dezvolți afacerea prin lansarea de noi produse sau servicii.

Angajatul dedicat acestei zone de business poate să elaboreze o strategie de inovare a firmei, în urma auditării companiei. Managerul de inovare se va ocupa și de implementarea planului de realizare a strategiei de inovare a firmei, de coordonarea dezvoltării profesionale a echipei și de culegerea de idei creative.

De asemenea, el creează un sistem de gestiune a datelor legate de ideile de inovare și elaborează metode care sa permită valorificarea capitalului intelectual al firmei. Practic, se ocupă de procesul de inovare în toate etapele lui și asigură continuitatea acestuia.

 

Antreprenorul din greşeli învaţă!

Cu condiţia să nu facem aceeaşi greşeală de două ori. Este important să acceptăm că nu perfecţiunea ne conduce către obiectivul nostru, ci asiduitatea, drumul nostru neîntrerupt, căzăturile şi mai ales ridicările; mişcarea continuă este calea spre progres. Luna Ianuarie a 15 fiecărui an este startul, când entuziasmul este la cote maxime, iar voinţa îl întreţine.

Drumul către succes este însă pe alocuri în construcţie! Gestionarea corectă a experienţelor neplăcute duce la o dezvoltare extraordinară. Cel mai important este să învăţăm din tot ceea ce ni se întâmplă, iar învăţarea aceasta trebuie să fie un proces continuu. În loc să renunţăm, cel mai simplu de altfel şi tot atât de costisitor, mai bine ne luăm câteva minute pentru a ne da seama ce lecţie am primit şi ce am învăţat din ea pentru a aplica mai departe în drumul nostru.

 

Powered by BreezingForms

Formular de contact

Dacă doriți să ne contactați, vă rugăm să completați formularul alăturat.

Vă mulțumim!

BENEFICIAR: Fundația Lumina Instituții de Învățământ